در واقع ایشان خواستهاند که نتیجه بگیرند ردصلاحیتها اهمیت چندانی در میزان مشارکت ندارد. در این باره میتوان به چند نکته مهم اشاره کرد. اول از همه چرا گزارش نظرسنجی مزبور بهطور کامل منتشر نشده است؟! از جمله پاسخ مردم به همین پرسش تا بدانیم آن ۹۸.۳ درصد بقیه چرا از مشارکت در انتخابات امتناع کردهاند؟ این معنای خوبی ندارد که پاسخ به یک جزو کوچک از یک پرسش نظرسنجی از سوی یک مقام حکومتی در یک جلسه مطرح شود…
ولی کل آن پرسش و پاسخهای داده شده و مجموعه نتایج آن نظرسنجی و نظرسنجیهای دیگر محرمانه تلقی شود و در اختیار افکار عمومی که از خودشان سوال شده، قرار نگیرد. آیا همین رفتار نشانه کافی از وجود مشکلات مهمتری در جریان مشارکت انتخاباتی و مسائل مرتبط با آن نیست؟ مشکلاتی که هیچ علاقهای به طرح آنها ندارند.
نکته دوم در ردصلاحیتها این است که نمیتوان آن را فقط با عدد و رقم بیان کرد. اگر در حوزهای ۵۰ نفر نامزد شوند، ولی برداشت جامعه چنین باشد که اینها قادر به نمایندگی افکار و مطالبات مردم نیستند، در این صورت، حتی اگر یک نفر هم ردصلاحیت نشود، رغبتی برای حضور انتخاباتی ایجاد نخواهد کرد. اصولا ۵۰ نفر نامزد برای یک حوزه با یک نماینده، خودش نشانهای از وضعیت نادرست انتخابات است. پس شرکت و عدم شرکت را باید در چارچوبهای مهمتری دید که ردصلاحیتها یکی از عوامل آن است.
۲۳۳۰۲