رسانههای مصری شامگاه سهشنبه از ادامه مذاکرات آتشبس غزه در قاهره با حضور هیئتهای مذاکره کننده خبر دادند.
ادامه مذاکرات آتشبس غزه با حضور هیئتهای دوحه، واشنگتن، حماس و هیئت امنیتی مصر در روز سه شنبه در حالی صورت گرفت که ارتش رژیم صهیونیستی از صبح سهشنبه برای اشغال بخش فلسطینی گذرگاه زمینی رفح بین غزه و مصر که گذرگاه اصلی برای ورود کمکهای بشردوستانه به غزه است، تلاش کرد. این مساله منجر به بسته شدن این گذرگاه از هر ۲ سمت شد. بسته شدن این گذرگاه منجر به وخامت مشکلات ۲.۴ میلیون فلسطینی در غزه از جمله یک میلیون آواره خواهد شد به ویژه اینکه به گفته سازمان ملل انبارهای مواد غذایی در نوار غزه تنها برای یک تا چهار روز کافی است.
به نقل از خبرگزاری فلسطینی «سما»، همزمان منابع آگاه در قاهره اعلام کردند ویلیام برنز، مدیر آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) سهشنبه برای شرکت در مذاکرات آتشبس غزه به قاهره بازگشت. این اقدام در حالی صورت میگیرد که آمریکا درباره امکان رسیدن به توافق آتشبس در غزه خوشبین است.
آمریکا بر این باور است که با ازسرگیری مذاکرات در قاهره طی امروز چهارشنبه، میتوان اختلافات باقی مانده بین اسرائیل و حماس را در مذاکرات بر سر آخرین پیشنهاد آتش بس برطرف کرد.
۲ منبع مصری گفتهاند هر پنج هیئت شرکت کننده در مذاکرات آتشبس در روز سه شنبه(حماس، اسرائیل، ایالات متحده، مصر و قطر) در قاهره، به ازسرگیری مذاکرات واکنش مثبت نشان دادند و انتظار میرود که دیدارها صبح امروز چهارشنبه ادامه یابد.
به گفته یک منبع آگاه، بیل برنز، رئیس سیا، قرار است امروز از قاهره به اراضی اشغالی سفر کند تا با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و مقامات اسرائیلی دیدار کند.
به ادعای متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا حماس خواستههای اضافی را در پاسخ خود به پیشنهاد آتشبس ارائه کرده است.
شامگاه دوشنبه جنبش حماس از قبول پیشنهاد قطر و مصر درباره تبادل اسرا و آتشبس خبر داد.
میلر گفت آمریکا به تمام طرفها توضیح داد که میخواهد هرچه سریعتر توافق امضا شود.
جان کربی، مشاور روابط استراتژیک در کاخ سفید نیز گفت کاخ سفید درباره امکان رفع شکافها و اختلافات بین حماس و رژیم صهیونیستی خوشبین است.
وی مدعی شد که صهیونیستها با حسن نیت مذاکره میکنند.
کربی تاکید کرد: شکافهایی را که در ساختار اصلاح شده توافق آتشبس وجود دارد، میتوان برطرف کرد اما نمیتوانیم درباره چارچوب زمانی توافق نهایی پیشبینی داشته باشیم. با این حال امیدواریم که به زودی این اتفاق بیفتد.
پیش از این جنبش حماس به رژیم صهیونیستی هشدار داد مذاکرات کنونی قاهره آخرین فرصت در مقابل بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم و خانوادههای اسرای صهیونیست برای بازگرداندن فرزندان خود خواهد بود وگرنه به سرنوشت «رون آراد» خلبانی که هواپیمایش در سال ۱۹۸۶ بر فراز لبنان سقوط کرد، دچار خواهند شد. سرنوشت این خلبان همچنان مبهم است.
به گفته منابع، هیئتهای قطر و آمریکا به مذاکرات خود با هیئتهای مصر و حماس ادامه میدهند و تلاشهای مصر برای رسیدن به آتشبس در غزه ادامه دارد. طرف مصری به هیئت اسرائیلی اعلام کرد باید تنش را برای ممانعت از عواقب منفی آن متوقف کند.
سهشنبه هیئت مذاکره کننده رژیم صهیونیستی وارد قاهره شد. این در حالی است که تظاهرات صهیونیستها در مقابل وزارت جنگ در تلآویو ادامه دارد و آنها خواهان دادن اختیارات بیشتر به هیئت مذاکره کننده برای رسیدن به معامله تبادل اسرا با مقاومت فلسطین هستند.
روزنامه عبری هاآرتص گزارش داد هیئت اسرائیلی شامل اعضایی از ارتش، دستگاه موساد و شاباک است.
در این راستا بنی گانتس، عضو کابینه جنگ ژیم صهیونیستی شامگاه سهشنبه از هیئت مذاکره کننده این رژیم در قاهره خواست برای رسیدن به توافق تبادل اسرا با حماس نهایت تلاش خود را به کار گیرد.
وی گفت: تیم مذاکره کنندهای که به قاهره رفته است تنها اختیار شنیدن را ندارد بلکه باید برای رسیدن به معامله تبادل اسرا تلاش کند. ما هرگز ناامید نمیشویم و اجازه ورود مسائل سیاسی در این پرونده مقدس را نمیدهیم.
اپوزیسیون و طرفهایی در دولت رژیم صهیونیستی میگویند بنیامین نتانیاهو در هرگونه توافق احتمالی با حماس برای تحقق اهداف سیاسی خود و ماندن در قدرت کارشکنی میکند.
گانتس درباره عملیات رفح در جنوب نوار غزه گفت: این عملیات نظامی که روز دوشنبه شروع شد ادامه خواهد داشت و در صورت لزوم گسترش مییابد.
این در حالی است که هشدارهای بینالمللی نسبت به پیامدهای فاجعه بار حمله به رفح به دلیل وجود ۱.۵ میلیون فلسطینی در آنجا افزایش یافته است.
-
برچسب ها:
- آمریکا