پنجشنبه, ۱ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-21
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 33609 |
ارسال توسط :
45 بازدید
ارسال به دوستان
پ

وزیر امور خارجه آمریکا یکشنبه در گفتگو با «یوآو گالانت» وزیر دفاع اسرائیل بار دیگر بر اهمیت کاهش تنش بین اسرائیل و فلسطین تاکید کرد. این در حالی است که رسانه‌ها گزارش دادند ایالات متحده ممکن است یک گردان ارتش اسرائیل را به دلیل «نقض حقوق بشر» تحت تحریم قرار دهد.

به نظر می‌رسد این جدیدترین اقدام آمریکا برای حمایت از حقوق بشر فلسطینی‌ها باشد. اما دقیقا همین چند روز پیش، آمریکا قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد.

آمریکا دلیل وتوی خود را این گونه معرفی کرد: عضویت فلسطین باید براساس نتیجه مذاکرات مستقیم اسرائیل و فلسطین باشد.

اما ایجاد یک کشور مستقل حق مسلم ملت فلسطین است و هیچ ارتباطی با نتیجه مذاکرات ندارد. تلاش برای عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل دقیقا به معنای آن است که فلسطین پس از دستیابی به موقعیت برابر با اسرائیل به مذاکره با آن بپردازد.

اکنون بر عکس، آمریکا مذاکرات با اسرائیل را پیش شرط عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل می‌داند که کاملا خلاف منطق است.

عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل گامی مهم در اجرای «راه حل دو کشوری» است. همه کشورهایی که صمیمانه از این راه حل حمایت می‌کنند، نباید با عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل مخالفت کنند. آمریکا نیز نباید از یک سو مدعی حمایت از «راه حل دو کشوری» شود، اما از سوی دیگر از حق وتو برای جلوگیری از اجرای این راه حل سوءاستفاده کند.

به علاوه، آمریکا همچنان به ارسال کمک‌های بیشتر به اسرائیل ادامه می‌دهد. یکم اردیبهشت، مجلس نمایندگان آمریکا بسته‌ای از لوایح به ارزش ۹۵ میلیارد دلار را تصویب کرد که از میان آن، ۲۶ میلیارد دلار برای حمایت از اسرائیل اختصاص داده شده است.

از زمان آغاز دور جدید درگیری فلسطین و اسرائیل، آمریکا هرگز ارسال سلاح و مهمات به اسرائیل را متوقف نکرده است. جانبداری بلندمدت آمریکا از اسرائیل منجر به تشدید درگیری در غزه و دلیل لاینحل این مساله است.

«استفان والت»، استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه هاروارد معتقد است که حمایت بی‌قید و شرط طولانی‌مدت آمریکا از اسرائیل منجر به تندرو شدن نیروهای سیاسی در اسرائیل و برخورد آنها با فلسطینی‌ها شده است. سیاست خاورمیانه‌ای آمریکا در دهه‌های گذشته یک محرک مهمی در تشدید مناقشات فعلی فلسطین و اسرائیل بوده است.

این نوع تضاد میان گفتار و رفتار آمریکا قطعا ریاکاری این کشور در مساله فلسطین را برجسته کرده و باعث می‌شود که اعتمادپذیری اظهارات اخیر بلینکن درباره کاهش تنش و نگرانی او از وضعیت حقوق بشری غزه به شدت کاهش یابد.

خبرفوری

منبع خبر ( ) است و سایت خبری و خبرخوان نیوز فوری در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 33609 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989120208592  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت خبری و خبرخوان نیوز فوری مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت خبری و خبرخوان نیوز فوری در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!