پنجشنبه, ۱ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-21
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 33154 |
ارسال توسط :
32 بازدید
ارسال به دوستان
پ

تعطیل کردن پنجشنبه‌ها به جای شنبه، یکی از نقاط اختلافی در مجلس، دولت و بخش خصوصی است. دولت طرحی را مبنی بر تعطیلی پنجشنبه‌ها به کمیسیون اجتماعی مجلس برده که از نظر مجلس نیز در مراحل اولیه تایید شده است. اگر این طرح در صحن علنی نیز مورد قبول نمایندگان قرار گیرد؛ فاصله ایران با […]

تعطیل کردن پنجشنبه‌ها به جای شنبه، یکی از نقاط اختلافی در مجلس، دولت و بخش خصوصی است. دولت طرحی را مبنی بر تعطیلی پنجشنبه‌ها به کمیسیون اجتماعی مجلس برده که از نظر مجلس نیز در مراحل اولیه تایید شده است. اگر این طرح در صحن علنی نیز مورد قبول نمایندگان قرار گیرد؛ فاصله ایران با جهان، یک روز بیشتر خواهد شد. به جهت بررسی موضوع فوق، گفتگو کردیم با علی شریعتی، عضو اتاق بازرگانی، که در ادامه مشروح آن را می‌خوانیم:

تعطیلی پنجشنبه‌ها با واکنش اتاق بازرگانی مواجه شد. ماچرا چه بود؟

طبق قانون، اتاق بازرگانی مشاور سه قوه است. این تصمیم در قوه مقننه و مجریه برنامه‌ریزی شده، ولی متأسفانه هیچکدام از این عزیزان، قبل از اینکه این طرح در کمیسیون اجتماعی مجلس رای‌گیری شود، نظر اتاق بازرگانی به عنوان مشاور قانونی سه قوه را نپرسیده‌اند.

حالا که این طرح تصویب شده ما مشورت نمی‌دهیم و سعی می‌کنیم هشدار دهیم. شأن ما به دلیل کار غیرحرفه‌ای که شده به این نقطه رسیده است. این طرح، پیشنهاد دولت است و در کمیسیون اجتماعی مجلس طرح کرده‌اند و موافق آن هم رئیس سازمان امور استخدامی است و فقط خود دولت را در نظر گرفته است. انگار که اینجا کره شمالی است و بخش خصوصی را ندیدند. ما با عزیزانی طرف هستیم که دریاچه ارومیه هم که باران می‌آید برایشان دستاورد است و حالا دولت دنبال دستاوردسازی از این تعطیلات است.

ما نامه‌ای به قالیباف، رئیسی و مقام معظم رهبری نوشته‌ایم و درخواست عاجزانه و فوری داریم که جلوی این کار را بگیرند. با عزیزان مجلس و کمیسیون اجتماعی صحبت شده که در جلسه کمیسیون نظرات اتاق را قبل از ورود به صحن در نظر بگیرند و نمایندگان اتاق در صحن هم امکان ورود پیدا کنند.

در کدام کشور‌های دنیا پنج‌شنبه‌ها تعطیل است؟ این اتفاق تا چه حد بین ما و جهان فاصله می‌اندازد؟

در دنیا فقط جیبوتی را داریم که پنجشنبه‌ها تعطیل است. از نظر جهانی تمام دنیا یک قانون نانوشته وجود دارد که اگر قبول داریم دنیا یک دهکده کوچک شده، باید به قوانین آن احترام بگذاریم. بخشی از این قوانین، قوانین مالی است که باید به آن احترام بگذاریم و اگر مقاومت کنیم از دهکده اخراج می‌شویم. به همین خاطر هرچقدر به زبان مشترک برسیم، برای خودمان بهتر است. یک زمان ما تعیین‌کننده اقتصاد جهانی هستیم، بحث دیگریست، اما وقتی پیرو هستیم، روز به روز بیشتر حذف می‌شویم. یکی از این قوانین، هماهنگی ساعات کاری و اداری است.

تعطیلی پنجشنبه‌ها مشخصا چه زیان اقتصادی در چه حجمی به کشور وارد می‌کند؟

ما در دو حوزه این زیان‌ها را بررسی می‌کنیم. حوزه اول بحث بین‌الملل است؛ ما مشکل فیلترینگ داریم و حتی تماس با خارج مشکل است، اما حالا دنبال حذف صورت مسأله هستیم. با تعطیلی پنجشنبه و جمعه، فاصله با جهان را بسیار زیاد می‌کنیم و روز‌های کاری با جهان را به حداقل می‌رسانیم. سهم تعاملات گمرکی، بانک، سازمان استاندارد و تمام کسانی که در حوزه تنظیم روابط کار می‌کنند، کم می‌شود.

موضوع دوم بحث داخلی است. وقتی یک روز را تعطیل می‌کنید، باید بدانید که کاهش هفته‌ای ۴۴ساعت به ۴۰ساعت، باعث افزایش ۱۳ درصدی هزینه تولید می‌شود. ما در نامه به طور دقیق مشخص کردیم که زیان تعطیلی چقدر است. ما حدود ۸میلیارد دلار زیان می‌بینیم و باید با دقت بیشتری در اعداد این تعطیلی تأمل کرد. باید به جهان نگاه کنیم؛ ما هم جزو جهان اسلامی هستیم که با جمعیت بیش از یک میلیارد، ۹۰ درصدشان سعی کردند خودشان را با جهان هماهنگ کنند. شنبه و یکشنبه در بسیاری از این کشور‌ها تعطیل است. ما در آیات قرآن هم این مطلب را داریم؛ «یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِذَا نُودِی لِلصَّلَاهِ مِنْ یوْمِ الْ‍جُمُعَهِ فَاسْعَوْا إِلَیٰ ذِکْرِ الله» توضیح می‌دهد که در زمان حضرت رسول (ص) هم توصیه شده بود مردم کارشان را تعطیل کنند و در نماز جمعه شرکت کنند؛ به خاطر اینکه نماز اهمیت دارد. یعنی جمعه روز کسب و کار بوده که توصیه به تعطیلی شده است. همهٔ روز‌ها یوم‌الله است و هیچ حدیثی نداریم که بگوییم یک روز مشکل دارد. بهانه‌ها برای عدم‌تعطیلی شنبه بحث دیگریست.

منبع : خبرفوری

منبع خبر ( ) است و سایت خبری و خبرخوان نیوز فوری در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 33154 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989120208592  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت خبری و خبرخوان نیوز فوری مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت خبری و خبرخوان نیوز فوری در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!