اجرای دستورالعمل فعالیت پلتفرمهای فروش آنلاین همچنان گرفتار مخالفتهای وزارت بهداشت است. بعد از گذشت یک سال و نیم، آییننامه ارائه خدمات غیرحضوری نسخ الکترونیکی در داروخانهها تدوین شده و نام وزیر بهداشت پای آن نشسته اما این دستورالعمل هنوز به مرحله تصویب و ابلاغ نرسیده است. از اواخر بهار ۱۴۰۱ که وزارت بهداشت در […]
اجرای دستورالعمل فعالیت پلتفرمهای فروش آنلاین همچنان گرفتار مخالفتهای وزارت بهداشت است. بعد از گذشت یک سال و نیم، آییننامه ارائه خدمات غیرحضوری نسخ الکترونیکی در داروخانهها تدوین شده و نام وزیر بهداشت پای آن نشسته اما این دستورالعمل هنوز به مرحله تصویب و ابلاغ نرسیده است.
از اواخر بهار ۱۴۰۱ که وزارت بهداشت در این مورد مکلف شد، ایجاد زمینه فعالیت پلتفرمها در این بخش به کندی پیش رفته و همین موضوع گلایهها از وزارت بهداشت را بیشتر کرده و پای معاون اول ریاست جمهوری را به این ماجرا باز کرده است. در آخرین واکنشها دبیر ستاد فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی از مذاکره دوباره با وزارت بهداشت درباره موافقت با فروش اینترنتی دارو خبر داده است.
حسین ملازاده گفته است که معاونت علمی و معاون اول رییس جمهور پیگیر موضوع فروش اینترنتی دارو هستند، هرچند وزارت بهداشت هنوز زیر بار نرفته است. او به خبرگزاری مهر چنین توضیحی داده است:
بحث توزیع اینترنتی دارو اولین بار سال گذشته در آییننامه حمایت از تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین در حوزه سلامت مطرح شد و هیئت وزیران براساس این آیین نامه وزارت بهداشت را موظف کرد ظرف دو ماه با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، دستورالعمل توزیع دارو از طریق سکوها و کسبوکارهای اینترنتی را تدوین و ابلاغ کند و ما با دوستان وزارت بهداشت بر سر این موضوع توافق کردیم. در قانون مجلس نیز بر این موضوع تأکید شد ولی وزارت بهداشت با توجه به دغدغههای خاص خودشان تا الان زیر بار این موضوع نرفتهاند.
– حسین ملازاده، دبیر ستاد فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی
دراینباره بیشتر بخوانید
او با تأکید بر اینکه معاونت علمی ریاست جمهوری برای حمایت از بخش خصوصی خود را در این موضوع مسئول میداند، خبر داد: «معاون اول رئیس جمهور به این موضوع وارد شده است و از معاونت علمی در این خصوص نظرخواهی کردند و دکتر دهقانی در نامهای پیشنهاد و نظر معاونت را اعلام و در پیوست نامه پیشنویسی را پیرامون موضوع فروش اینترنتی دارو ارائه کردند.»
این نامه طبق گفته ملازاده بر این موارد تأکید دارد:
- مصوبه سال گذشته هیچ مغایرتی با قوانین کشور ندارد.
- براساس مصوبه هیئت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسبوکار، سکوهای دارای پروانه کسب از اتحادیه کسبوکارهای مجازی به مجوز جدید از سازمان غذا و دارو نیازی ندارند و میتوانند از فعالیت داروخانههای دارای مجوز معتبر و تحت نظارت سازمان غذا و دارو در بستر این سکوها برای عرضه دارو به مصرفکننده نهایی فعالیت کنند.
- پیشنویس پیشنهادی معاونت برای بررسی و تصویب سریعاً در دستور کار کارگروه اقتصاد دیجیتال قرار گیرد.
از وزارت بهداشت توضیح میخواهیم
دبیر ستاد فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی معاونت علمی در ادامه گفته است: «ما کار را متوقف نمیکنیم و همه تلاشمان این است که یک قدم به جلو برداریم.» ملازاده سپس خطاب به وزارت بهداشت میگوید:
صحبت ما با وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو این است که شما به هر دلیلی آییننامه و دستورالعمل فروش اینترنتی دارو را تدوین نکردید و معاونت این کار را انجام داد، شما بگویید ایرادش چیست و بیایید درباره ایرادات آن صحبت و گفتوگو کنیم. نمیشود به بهانه سلامت شهروندان که البته همه ما قبول داریم موضوع حساس و مهمی هم هست، جلوی کار و ورود بخش خصوصی را بگیریم. ما هیچکدام از این مسائل را نفی نمیکنیم ولی میگوییم دقیقاً مطلوب شما چیست، اعلام کنید تا آن اتفاق بیفتد.
– حسین ملازاده، دبیر ستاد فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی
ملازاده با اشاره به اینکه معاونت علمی با این پیشنهاد سعی کرده یکگام به جلو بردارد، درباره نتیجهبخشی این مذاکرات ابراز امیدواری کرده است. به گفته او بهتر این است که خود وزارت بهداشت این پیشنویس را بهعنوان پیشنهاد از سمت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان بپذیرد.
منع داروخانهها از اتصال مستقیم به پلتفرمها
وعده مذاکره برای جلب رضایت وزارت بهداشت در شرایطی است که نسخهای از آییننامه «ارائه خدمات غیرحضوری نسخ الکترونیکی در داروخانهها منتشر شده» که بر اساس آن سازمان غذا و دارو باید سامانهای راهاندازی برای پذیرش نسخههای الکترونیکی راهاندازی کند تا هرگونه تبادل اطلاعات از مسیر این سامانه صورت گیرد.
برپایه مادهها و تبصرههای این آییننامه که خبر تدوین آن پیش از این در دیماه اعلام شده بود:
- سفارشگیری آنلاین نسخهها، خارج از مسیرهای سامانه سازمان غذا و دارو ممنوع است.
- متقاضی صرفاً از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند یا سامانه مورد نظر سازمان غذا و دارو، مجاز به دریافت خدمت است.
- هرگونه سفارشگیری آنلاین نسخهها خارج از مسیر سامانه به هر نحو ممنوع است و با مرتکب وفق موازین و مقررات قانونی برخورد خواهد شد.
- داروخانه مجاز است از دارورسان اختصاصی خود برای ارسال استفاده کند؛ در این صورت پرداخت هزینههای مربوط به حمل و نقل بر عهده داروخانه است.
- فهرست شرکتهای واسط حمل و نقل دارای تاییدیه در سامانه اعلام خواهد شد. داروخانهها و شرکتهای دارای تأییدیه، صرفاً مجازند بر اساس الگوی قرارداد مورد تأیید سازمان، اقدام به عقد قرارداد کنند.
سامانه وعدهداده شده البته هنوز طراحی نشده و پیداست که راه درازی در پیش است. یک ماه مهلت به وزارت بهداشت برای تدوین دستورالعمل عرضه آنلاین داروزومیت پیش از این در گزارشی درباره بلاتکلیفی پلتفرمهای عرضه دارو نوشته بود: «سازمان نظام پزشکی و داروسازان در گروه مخالفان میگویند زیرساختهای لازم برای فروش آنلاین دارو فراهم نیست و این کار غیرقانونی در نهایت به ضرر مردم تمام میشود، موافقان اما میگویند این کارشکنیها، بهدلیل انحصارطلبی وزارت بهداشت است.»
منبع : زومیت
-
برچسب ها: