پنجشنبه, ۱ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-21
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 25963 |
ارسال توسط :
62 بازدید
ارسال به دوستان
پ

شارلوت دوموزون، کارشناس رفتار گربه از دانشگاه نانتر پاریس و نویسنده‌ی اصلی مطالعه، به نیویورک‌تایمز گفت: «برخی مطالعات بر چگونگی برداشت انسان از صدای گربه‌ها متمرکز شده است. مطالعات دیگر نیز چگونگی درک افراد از نشانه‌های بصری گربه‌ها را بررسی کرده‌اند. اما مطالعه‌ی هر دوی این موارد در ارتباط انسان‌ها با گربه‌ها، پیش از این […]

شارلوت دوموزون، کارشناس رفتار گربه از دانشگاه نانتر پاریس و نویسنده‌ی اصلی مطالعه، به نیویورک‌تایمز گفت: «برخی مطالعات بر چگونگی برداشت انسان از صدای گربه‌ها متمرکز شده است. مطالعات دیگر نیز چگونگی درک افراد از نشانه‌های بصری گربه‌ها را بررسی کرده‌اند. اما مطالعه‌ی هر دوی این موارد در ارتباط انسان‌ها با گربه‌ها، پیش از این هرگز مطالعه نشده بود.»

گربه‌ها با نشان‌دادن طیف وسیعی از سیگنال‌های بصری، احساساتشان را ابراز می‌کنند: برای مثال دمشان را از پهلو به پهلو می‌چرخانند یا به شکل عصا در هوا بلند می‌کنند، خودشان را به ما می‌مالند و دور پاهایمان می‌پیچند، گوش‌هایشان را خم یا صاف و مردمک چشم‌هایشان را تنگ یا گشاد می‌کنند.

دانش ما از زبان گربه‌ها خیلی کمتر از تصوراتمان است

سیگنال‌های صوتی گربه‌ها می‌تواند از لحن اغوا‌کننده تا تهدیدآمیز متغیر باشد: گربه‌ها با میومیو، خرخر‌، غرغر‌، فیس‌کشیدن، زمزمه و یا حتی فریاد با صدای بلند، احساسات و درخواست‌هایشان را به ما می‌گویند. بچه گربه‌ها از ۹ شکل مختلف آوایی استفاده می‌کنند، در حالی که گربه‌های بالغ ۱۶ شکل مختلف از آواها را به زبان می‌آورند. ممکن است بدیهی به نظر برسد که می‌توانیم با استفاده از نشانه‌های بصری و صوتی به خوبی بفهمیم که گربه چه می‌خواهد، اما دانش ما از زبان گربه‌ها خیلی کمتر از تصوراتمان است.

محققان می‌گویند ما اغلب تصور می‌کنیم که از توانایی درک افراد و حیواناتی که در کنارمان زندگی می‌کنند، برخوردار هستیم. اما تصوراتمان همیشه درست نیست. این واقعیت که در تشخیص علائم نارضایتی حیوانات خیلی خوب نیستیم، نباید تعجب‌آور باشد. ما احساسات حیوانات را با احتمال بالا مثبت تلقی می‌کنیم؛ زیرا وقتی حیوانات را می‌بینیم حال خودمان خوب می‌شود. حالت عاطفی مثبت ما در پاسخ به حیوانات، دلیل به وجودآمدن این خوشبینی است. در واقع حتی بعضی از رایج‌ترین نشانه‌ها هم ممکن است اشتباه درک شوند.

به عنوان مثال، خرخر‌کردن همیشه نشانه‌ی آرامش گربه نیست. دکتر دوموزون می‌گوید: «گربه‌ها در موقعیت‌های ناراحت‌کننده یا استرس‌زا هم خرخر می‌کنند. خرخر‌کردن گربه‌ها گاهی اوقات در شرایطی پیش می‌آید که استرس دارند یا آسیب دیده‌اند». خرخرکردن گربه در چنین موقعیت‌هایی، نوعی از «آرامش دادن به خودش» است.

بیشتر بخوانید

درک‌نشدن نشانه‌های بصری برای سگ‌ها نیز صدق می‌کند. محققان می‌گویند مردم معمولاً دم تکان‌دادن سگ‌ها را مثبت تلقی می‌کنند. اما در واقع سگ‌ها بسیاری از نشانه‌های مختلف را با دم نشان می‌دهند. دم به سمت چپ تکان می‌خورد یا راست؟ سرعت تکان‌دادن دم چقدر است؟ دم بالا است یا پایین؟ معنی تمام این این موارد کاملاً با هم متفاوت است. برخی نشانه‌ی خوشحالی و برخی علائم هشدار پیش از تهاجم است. شما می‌توانید کل این احساسات را فقط با دم تکان‌دادن متوجه شوید.

درک‌نشدن گربه توسط سرپرستش، باعث می‌شود که گربه فقط گاز بگیرد

به نقل از محققان، این قبیل مطالعات ممکن است نه تنها به بهبود روابط شخصی سرپرستان حیوانات با حیوانات خانگی، بلکه به بهبود رفاه حیوانات نیز کمک کند. به عنوان مثال، دکتر دوموزون به عادت گاز‌گرفتن ناگهانی در گربه‌ها اشاره می‌کند. او می‌افزاید: «تمایل به ایجاد ارتباط توسط گربه‌ها و درک‌نشدن توسط انسان، با گذشت زمان باعث می‌شود که گربه فقط گاز بگیرد. زیرا گربه‌ها به مرور یاد گرفته‌اند که گاز‌گرفتن تنها راه برای متوقف‌کردن چیزی است.»

پناهگاه‌های حمایت از حیوانات می‌توانند از چنین یافته‌هایی برای آموزش سرپرستان احتمالی استفاده کنند. دیگر محققان نیز با ارزیابی این قبیل یافته‌ها درمی‌یابند که آیا گربه‌ها می‌توانند به عنوان گزینه‌ی مناسبی برای حیوان‌درمانی (درمان انسان به کمک حیوانات خانگی) یا کمک به کودکان دارای اختلال‌های رشدی خاص عمل کنند، یا خیر.

به نقل از محققان، چنین مطالعاتی زمانی اهمیت فزاینده پیدا می‌کند که برای کودکان دارای مشکل در برقراری ارتباط با مردم، سلامت روان و مقابله با تنهایی همه‌گیر کارآمد باشد. همنشینی با حیوانات می‌تواند تفاوت‌های بسیار چشمگیری ایجاد کند. همچنین، مزایای بهبود روابط حیوانات خانگی و صاحبان آن‌ها نیز می‌تواند بسیار اساسی باشد.

منبع : زومیت

منبع خبر ( ) است و سایت خبری و خبرخوان نیوز فوری در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 25963 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989120208592  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت خبری و خبرخوان نیوز فوری مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت خبری و خبرخوان نیوز فوری در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!