پژوهشگرها همچنین ذرات کوارتز را شناسایی کردند که برای درخشش رژ لب به آن اضافه شده بودند. دستورالعمل این رژ لب در کمال شگفتی به دستورالعمل ساخت رژ لبهای امروزی شباهت دارد. خود ویال یا ظرف حاوی رژ لب نیز با برشهای دقیقی آراسته شده بود و به هیچکدام از اشیای باستانی شناختهشده شباهت ندارد. […]
پژوهشگرها همچنین ذرات کوارتز را شناسایی کردند که برای درخشش رژ لب به آن اضافه شده بودند. دستورالعمل این رژ لب در کمال شگفتی به دستورالعمل ساخت رژ لبهای امروزی شباهت دارد.
خود ویال یا ظرف حاوی رژ لب نیز با برشهای دقیقی آراسته شده بود و به هیچکدام از اشیای باستانی شناختهشده شباهت ندارد. به همین دلیل، پژوهشگرها بر این باورند که محصولات آرایشی دوران باستان نیز دارای برند و بستهبندی بودند و مانند عطرها و لوازم آرایشی کنونی در ظرفهای استاندارد با شکل خاصی از هویت مبادله میشدند.
با اینکه امکان شناسایی مالک و دارندهی رژ لب ایرانی وجود ندارد، این یافته دیدگاههایی را دربارهی صنعت لوازم آرایش در عصر برنز ارائه میدهد. ماسیمو ویدال، یکی از نویسندگان پژوهش میگوید:
این رژ لب در واقع یک بیان پرهزینه از تجمل بوده که نقش مهمی در شکلدهی به تعاملهای اجتماعی در سلسلهمراتب شهرهای اولیه داشته است.
یافتههای پژوهش در مجلهی Scientific Reports منتشر شده است.
منبع : زومیت
-
برچسب ها: