جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-22
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 23754 |
ارسال توسط :
37 بازدید
ارسال به دوستان
پ

پژوهش‌های گذشته همچنین نشان دادند که مقدارهای کم ذرات حیات در ارتفاعات می‌توانند بر اثر برخورد با ذرات غبار کیهانی به سرعت گریز برسند و سفر کیهانی خود را آغاز کنند. در نسخه‌ی پیش‌انتشار این پژوهش، فیزیکدانی به نام زازا ان. اسمانف به محاسبه‌ی گسترش حیات در کل کهکشان پرداخته است. با وجود درنظر گرفتن […]

پژوهش‌های گذشته همچنین نشان دادند که مقدارهای کم ذرات حیات در ارتفاعات می‌توانند بر اثر برخورد با ذرات غبار کیهانی به سرعت گریز برسند و سفر کیهانی خود را آغاز کنند. در نسخه‌ی پیش‌انتشار این پژوهش، فیزیکدانی به نام زازا ان. اسمانف به محاسبه‌ی گسترش حیات در کل کهکشان پرداخته است. با وجود درنظر گرفتن فاصله‌ها، سفر از طریق این روش به نظر پایدار و امکان‌پذیر می‌رسد. اسمانف می‌گوید:

متغیرهای ذرات غبار سیاره‌ای را در نظر گرفتیم و نشان دادیم که در بازه‌ای پنج میلیارد ساله، غبارهای کیهانی می‌توانند در فاصله‌های چند صد سال نوری در فضای میان‌ستاره‌ای حرکت کنند. با درنظر گرفتن چگالی توزیع ستاره‌ای به این نتیجه رسیدیم که ذرات غبار منتشرشده توسط هر سیاره می‌توانند به ۱۰ به توان ۵ منظومه‌ی ستاره‌ای برسند.

هر سال تقریبا ۴۰ هزار تن غبار کیهانی روی زمین فرود می‌آید. میلیاردها سال پیش این مقدار بین ۱۰ تا ۱۰ هزار برابر امروز بود، اما باز هم برای غنی شدن یک سیاره از عنصرهای حیات کافی نیست. پژوهشگرها چگونگی انتقال غبار از طریق باد و آب و انباشته شدن آن در تراکم‌های کافی برای رشد حیات را شبیه‌سازی کردند.

بر اساس یافته‌ها، به دو دلیل امیدبخش‌ترین محیط‌های برای رشد حیات، یخچال‌ها هستند. در درجه‌ی اول، یخچال‌ها مقدار زیادی غبار را به دام می‌اندازند و همچنین آلودگی کمی از غبار روی خشکی را با خود دارند. وقتی غبار کیهانی روی یخچالی می‌نشیند، نور خورشید را جذب کرده و گرم می‌شود و بر اثر ذوب یخ، حفره‌ی کوچکی روی آن به وجود می‌آید. این حفره به مرور مقدار بیشتری غبار را جذب می‌کند. در نهایت مخزن غبار به برکه‌هایی در لبه‌ی یخچال تبدیل می‌شود.

امروز هم می‌توانیم فرآیند فوق را ببینیم، اما اگر زمین میلیاردها سال پیش به اندازه‌ی کافی سرد بوده که یخچال داشته باشد، انباشته شدن مقدار بیشتر غبار آن را به محیط بهتری تبدیل کرده است. هنوز مشخص نیست که یخچال‌ها در زمین آغازین رایج بودند یا خیر؛ زیرا داده‌های زیادی درباره‌ی این دوره‌ی زمانی نداریم.

بیشتر بخوانید:

نبود داده‌های کافی درباره‌ی شرایط زمین در دوره‌ی زمین آغازین باعث می‌شود به‌سختی بتوانیم درباره‌ی غبار کیهانی به‌عنوان منشأ حیات سخن بگویم. با وجود تمام فرضیه‌های موجود، اسمانف مشکلات نظریه‌ی پان‌اسپرمیا را شرح می‌دهد. شاید ابرهای مولکولی متراکم بتوانند غبارهای سیاره‌ای را در حین حرکت خود جذب کنند، مشکل بزرگ‌تر در پارادوکس فرمی آشکار می‌شود.

با تحلیل مسئله بر اساس معادله‌ی دریک می‌توان گفت، حداقل تعداد سیاره‌های راه شیری که می‌توانند میزبان حیات باشند برابر است با ۳ ضربدر ۱۰ به توان ۷. در نتیجه کل کهکشان باید پر از غبار سیاره‌ای و مولکول‌های پیچیده باشد. با این‌حال برای رشد و رونق حیات، سیاره‌های میزبان هم باید شرایط مساعدی داشته باشند؛ اما اگر حیاتی آن بیرون وجود داشته باشد، باید به رشد حیاتی دیگر بینجامد. اینجاست که آن پرسش معروف مطرح می‌شود: پس بقیه کجا هستند؟

منبع : زومیت

منبع خبر ( ) است و سایت خبری و خبرخوان نیوز فوری در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 23754 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989120208592  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت خبری و خبرخوان نیوز فوری مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت خبری و خبرخوان نیوز فوری در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!