به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، بر اساس مطالعه موسسه اقتصادی آلمان، پیامدهای بحران اقتصادی در سال جاری آشکار می شود.
در ادامه این گزارش که در روزنامه هندلزبلات آلمان منتشر شده، آمده است: رکود اقتصادی در آلمان به طور فزاینده ای بر بازار کار تأثیر میگذارد. بر اساس مطالعه موسسه اقتصادی آلمان (IW) که روز جمعه در اختیار خبرگزاری رویترز قرار گرفت، انتظار میرود که بیکاری امسال به طور متوسط به ۲.۸ میلیون نفر برسد که بالاترین سطح از سال ۲۰۱۵ است. “هولگر شافر”، کارشناس بازار کار موسسه اقتصادی آلمان در این باره گفت: سال گذشته با وجود رکود، بازار کار کاملاً باثبات بود. اما امسال ما پیامدهای بحران اقتصادی را شدیدتر احساس میکنیم.
این موضوع در بازار کار آشکارتر خواهد شد. در این تحلیل آمده است: برنامههای اشتغال شرکتها هیچ رشدی را برای بقیه سال نشان نمیدهد. برخی از شاخصهای پیشرو نیز دلیل کمی برای خوش بینی ایجاد میکنند. در ماه مارس، تعداد مشاغل خالی گزارش شده به کمترین میزان خود در پنج سال گذشته کاهش یافته است، حتی با وجود وضعیت اقتصادی مطلوب، در بهترین حالت میتوان انتظار افزایش کمی در اشتغال را در سال جاری داشت. از آنجایی که بچههای بومی در حال رسیدن به سن بازنشستگی هستند، نیاز به جایگزینی وجود دارد و شکاف مهارتی به سختی از بین میرود.
بر این اساس بی میلی شرکتها به استخدام افراد جدید، شانس جویندگان کار را برای یافتن شغل مناسب بدتر میکند، در نتیجه، بیکاری همچنان در حال افزایش است. IW که ارتباط نزدیکی با کارفرما ها دارد توضیح داد: “در سه ماهه چهارم انتظار می رود حتی شرایط از سطح بحران در همه گیری کرونا در سال ۲۰۲۰ نیز فراتر رود.” به طور متوسط سالانه تقریباً ۲.۸ میلیون بیکار و نرخ شش درصد را میتوان پیش بینی کرد. با این حال، این کمتر از نقطه اوج در سال ۲۰۰۵ است، زمانی که تقریباً ۴.۹ میلیون نفر بیکار بودند و آلمان به دلیل “بازار کار فشرده” آن مرد بیمار اروپا محسوب می شد.
سایر مؤسسات تحقیقاتی اقتصادی اخیراً در گزارش بهاری خود برای دولت فدرال انتظار داشتند که در سال ۲۰۲۴ کمتر از ۲.۷ میلیون بیکار وجود داشته باشد. سال گذشته اقتصاد آلمان ۰.۳ درصد کوچک شد. اگرچه کالاها و خدمات کمتری تولید شد، اما تعداد افراد شاغل حدود ۰.۷ درصد افزایش یافت.
تعداد ساعات کار نیز ۲۵۰ میلیون ساعت یا ۰.۴ درصد افزایش یافته است. کارشناسان IW این را از جمله به این واقعیت نسبت می دهند که شرکت ها تمایل دارند کارگران ماهر را حفظ کنند حتی اگر در حال حاضر نتوانند با ظرفیت کامل کار کنند. با این حال، شرکتها احتمالاً فقط میتوانند در طول دورههای خشک اقتصادی کوتاه مدت این شرایط را حفظ کنند. با ادامه فاز ضعیف، به طور فزایندهای محتمل است که نیروی کار باید تعدیل شود، زیرا کاهش دائمی بهرهوری، رقابتپذیری شرکتها را تضعیف میکند.
IW توضیح داد که ایجاد تعداد قابل توجهی شغل جدید در سال ۲۰۲۳ برای کاهش بیکاری کافی نیست. دلیل آن نیز مهاجرت خالص بالا است. در اوایل سال ۲۰۲۲، مهاجرت خالص ۱.۵ میلیون نفر از جمله یک میلیون پناهنده از اوکراین به آلمان صورت گرفت. در سال ۲۰۲۳، ۶۵۰۰۰۰ نفر دیگر به طور خالص در یازده ماه اول مهاجرت کردند.