سه شنبه, ۲۵ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2025-01-14
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 5294 |
ارسال توسط :
268 بازدید
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، خبرگزاری رویترز روز گذشته مدعی شد: «ایران ارسال محموله های نفتی به چین را متوقف کرد؛ زیرا تهران قیمت‌های بالاتری را از مشتری اصلی خود می‌خواهد و عرضه نفت ارزان را برای بزرگترین واردکننده نفت خام در جهان کاهش داده است.» ادعای رویترز در حالی مطرح شد […]

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، خبرگزاری رویترز روز گذشته مدعی شد: «ایران ارسال محموله های نفتی به چین را متوقف کرد؛ زیرا تهران قیمت‌های بالاتری را از مشتری اصلی خود می‌خواهد و عرضه نفت ارزان را برای بزرگترین واردکننده نفت خام در جهان کاهش داده است.»

ادعای رویترز در حالی مطرح شد که به گفته موسسه کپلر، صادرات نفت ایران به چین در ماه گذشته (دسامبر) را ۱.۲ میلیون بشکه در روز رسیده و حتی ایران توانست فروش نفت خود را در ماه نوامبر به ۱.۵ میلیون بشکه نفت در روز برساند.

پس از کرونا ظرفیت پالایشی چین افزایش یافته است، به طوری که در برخی ماه‌ها بیش از ۱۲ میلیون بشکه نفت وارد کرده که نفت ایران هم ۱۰ درصد ظرفیت واردات این کشور را تشکیل می‌دهد.

توقف فروش نفت ایران به چین تکذیب شد

میزان واردات نفت چین در سال‌های اخیر

جواد اوجی، وزیر نفت نیز بارها از افزایش تولید نفت ایران تا ۳.۴ میلیون بشکه نفتی خبر داده بود و طبق گزارش بلومبرگ هم ۹۱ درصد از نفت ایران هم به چین فروخته می‌شود.

توقف فروش نفت ایران به چین تکذیب شد

گزارش بلومبرگ مبنی بر اینکه چین ۹۱ درصد نفت صادراتی ایران را خریداری می‌کند

مجیدرضا حریری، رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین بیان کرد: روند تخفیف ایران به چین در سال گذشته کاهشی بوده و با توجه به شرایط تحریمی و منافع کشور، این تخفیفات جزو اسرار است.

وی گفت: این خبرسازی‌ها تاثیری در فروش نفت ایران ندارد و با توجه به فروش به ایران از سوی آمریکا تحریم است، اما الان هم در شرایط فروش حداکثری نفت هستیم.

رویترز به دنبال خبرسازی است

علی رضا ستوده، کارشناس انرژی نیز معتقد است با توجه به افزایش ظرفیت پالایشی چین و همچنین افزایش تولید نفت ایران، اخبار مبنی بر توقف صادرات نفت به چین صحت ندارد و ادعایی بیش نیست.

وی تاکید کرد: رویترز اقدام به خبرسازی کرده تا با این کار هم باعث ایجاد جو روانی در داخل ایران شود و هم با توجه با واکنش‌های مسئولین نسبت به این خبر، اطلاعات خود را نسبت به فروش نفت ایران وسیع و دقیق‌تر کند.

اخبار مبنی بر توقف صادرات نفت صحت ندارد

نصرالله زارعی کارشناس انرژی نیز مطرح کرد: این اخبار همیشه برای کنترل بازار بوده و با توجه به تنش‌های بین‌المللی اخیر بیشتر شده است، از دیدگاه اقتصادی نیز، هیچ‌گاه، خریدار و فروشنده نفت خام تصمیم مقطعی نمی‌گیرند؛ زیرا بستن چاه و راه‌اندازی مجدد آن برای فروشنده هزینه و زمان زیادی دارد و خریدار هم اگر بخواهد خوراک خود را تغییر دهد نیاز به زمان دارد.

وی بیان کرد: همچنین در قراردادها شرایط تغییر قیمت ذکر می‌شود؛ بنابراین برای تغییر قیمت با یک چانه‌زنی قیمت را می‌توان تغییر داد. با توجه به اینکه ایران و چین در صادرات و واردات نفت، منافعی مشترک دارند، توقف صادرات نفت به چین را مردود می‌دانم.

اقتصادآنلاین

منبع خبر ( ) است و سایت خبری و خبرخوان نیوز فوری در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 5294 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989120208592  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت خبری و خبرخوان نیوز فوری مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت خبری و خبرخوان نیوز فوری در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!