یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-24
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 8299 |
ارسال توسط :
82 بازدید
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا،مصطفی مؤمنی امروز در نشست خبری بیست و ششمین سال رتبه‌بندی شرکت‌های برتر ایران اظهار داشت: امسال در این همایش ۵۰۰ شرکت بزرگ و مؤثر در اقتصاد کشور را معرفی خواهیم کرد. وی هدف از رتبه‌بندی شرکت‌های برتر ایران را تولید اطلاعات در مورد بنگاه‌های اقتصادی کشور، شفاف […]

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا،مصطفی مؤمنی امروز در نشست خبری بیست و ششمین سال رتبه‌بندی شرکت‌های برتر ایران اظهار داشت: امسال در این همایش ۵۰۰ شرکت بزرگ و مؤثر در اقتصاد کشور را معرفی خواهیم کرد.

وی هدف از رتبه‌بندی شرکت‌های برتر ایران را تولید اطلاعات در مورد بنگاه‌های اقتصادی کشور، شفاف سازی فضای کسب و کار، گسترش رقابت بین بنگاه‌های اقتصادی، استفاده از نتایج رتبه‌بندی برای کمک به برنامه‌ریزی اقتصادی در کشور و رتبه‌بندی شرکت‌ها از نظر میزان اثرگذاری در اقتصاد ملی عنوان کرد.

مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی اضافه کرد: فعالان اقتصادی نیز می‌توانند برای تحلیل بازار سرمایه و شناسایی فرصت‌های همکاری اقتصادی از نتایج رتبه‌بندی استفاده کنند.

وی با بیان اینکه در رتبه‌بندی شرکت‌های برتر ایران ۵۰۰ شرکت بر اساس شاخص میزان فروش (درآمد) انتخاب و رتبه‌بندی می‌شوند گفت: فروش خروجی نهایی بنگاه‌های اقتصادی است. همچنین میزان اثرگذاری فعالیت یک شرکت در ابعاد ملی، رابطه مستقیمی با میزان فروش شرکت دارد.

مومنی بیان داشت: پس از این مرحله، این ۵۰۰ شرکت بر اساس ۳۳ شاخص از جمله فروش، رشد اشتغال، ارزش افزود، سودآوری، بهره‌وری کل، صادرات، نسبت صادرات به فروش و … رتبه‌بندی می‌شوند.

وی ویژگی‌های رتبه‌بندی IMI-۱۰۰، را شفافیت اعلام کرد و گفت: رتبه هر شرکت در هر شاخص، به راحتی قابل بررسی و صحه‌گذاری است. زیرا در هر فهرستی در مقابل نام شرکت، علاوه بر رتبه آن، کمیت آن شاخص درج شده است.

مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی گفت: در این رتبه‌بندی ارزش افزوده ۱۰۰ شرکت اول، ۱۱ درصد GDP و ارزش افزوده ۵۰۰ شرکت ۱۳ درصد GDP است. مقایسه فروش شرکت‌ها با تولید ناخالص داخلی نیز بر اساس نتایج کلی رتبه‌بندی سال ۱۴۰۲ (سال مالی ۱۴۰۱) حاکی از آن است که فروش ۱۰۰ شرکت اول ۴۱ درصد GDP و فروش ۵۰۰ شرکت ۴۶ درصد GDP را تشکیل می‌دهد اگر مجموع فروش ۵۰۰ شرکت را در نظر بگیریم، ۸۸ درصد متعلق به ۱۰۰ شرکت اول بوده است که این خود، بزرگی این شرکت‌ها را در مقایسه با بقیه شرکت‌ها نشان می‌دهد.

مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی به رتبه‌بندی در سال گذشته اشاره کر و گفت: در مجموع ۶۱ شرکت دانش بنیان حضور داشته‌اند که در بین ۱۰۰ برتر کشور ۵ شرکت دانش بنیان حضور داشته در حالی که در سال ۱۴۰۰ از ۱۰۰ شرکت برتر فقط یک شرکت دانش بنیان حضور داشته است. همچنین ۹۱ درصد از صادرات کشور نیز مربوط به همین ۱۰۰ شرکت اول است و به نظر می‌رسد این ۱۰۰ شرکت برتر مانند یک لوکوموتیو اقتصاد کشور را به جلو می‌راند و لذا این شرکت‌ها حائز اهمیت هستند.

وی ادامه داد: در حوزه فروش که بخشی صادرات و بخشی هم فروش داخلی است گروه فرآورده‌های نفتی بیشترین فروش را در سال ۱۴۰۱ داشته‌اند و نسبت به سال ۱۴۰۰ فروش آنها افزایشی بوده است و بعد از آن نیز پتروشیمی‌ها قرار داشته‌اند. همچنین در حوزه اشتغال بر اساس رتبه‌بندی سال ۱۴۰۱، بانک‌ها بیشترین اشتغال را داشته‌اند و بعد از آن نیز صنعت خودرو و قطعات وابسته بیشتری سهم اشتغال را در کشور داشته‌اند.

اقتصادآنلاین

منبع خبر ( ) است و سایت خبری و خبرخوان نیوز فوری در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 8299 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989120208592  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت خبری و خبرخوان نیوز فوری مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت خبری و خبرخوان نیوز فوری در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!