جمعه, ۳۰ شهریور ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-09-20
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 19133 |
ارسال توسط :
66 بازدید
ارسال به دوستان
پ

حتی اگر این سناریوها راهی به سوی واقعیت پیدا کند، گرچه با توجه به اصول و چارچوب‌های از پیش اعلام‌شده حماس، پذیرش پیشنهاد توافق پاریس از سوی رهبران این گروه فلسطینی محتمل به نظر نمی‌رسد، اما به هر روی همه طرف‌ها چه خوش‌بین و چه بدبین خود را برای دوره پساجنگ در نوار غزه آماده […]

حتی اگر این سناریوها راهی به سوی واقعیت پیدا کند، گرچه با توجه به اصول و چارچوب‌های از پیش اعلام‌شده حماس، پذیرش پیشنهاد توافق پاریس از سوی رهبران این گروه فلسطینی محتمل به نظر نمی‌رسد، اما به هر روی همه طرف‌ها چه خوش‌بین و چه بدبین خود را برای دوره پساجنگ در نوار غزه آماده می‌کنند.

یکی از سناریوهای موجود، تحویل این منطقه به تشکیلات خودگردان فلسطین اشت، طرحی که آمریکا به‌شدت درصدد تحقق آن است؛ شاید بتواند آن را در کوتاه‌مدت به جای راه‌حل دو دولت به سعودی بقبولاند یا حداقل داعیه زمینه‌سازی برای تحقق راه‌حل دو کشوری از طریق تشکیلات خودگردان داشته باشد و ریاض را به سوی توافق‌های ابراهیم سوق دهد.

در همین راستا محمد اشتیه نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان، که تقریباً در این جنگ چهار ماه خبر چندانی از او نبود، طی سخنانی از آغاز برنامه گسترده اصلاحات در داخل این تشکیلات خبر داد و قول داد در چارچوب این اصلاحات استانداران و سفرای جدیدی در آینده کوتاه‌مدت، فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.

نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان همچنین از اتخاذ تدابیر اقتصادی و مالی جدیدی در راستای این اصلاحات پرده برداشت و قول داد رفتارهای تشکیلات خودگردان شفافیت بیشتری پیدا کند و سطح خدمات برای شهروندان فلسطینی نیز بالاتر برود.

این اصلاحات در حالی اعلام می‌شود که سال‌هاست حتی طرفداران تشکیلات خودگردان نیز آن را در کمای عمیق می‌یابند که تنها برخی از اندام‌هایش به طور غیرارادی مشغول کار است.

بسیاری از تحلیلگران، دلیل شوک واردشده به تشکیلات خودگردان برای خروج از آن کما یا تلاش برای دمیده شدن روح به جسد بی‌جان این ساختار را به تحولات پساجنگ غزه مرتبط می‌دانند.

آمریکا هم به‌شدت نیازمند ساختاری است که در عین ضعیف بودن در صحنه بین‌المللی توانایی حاکمیت بر نوار غزه را داشته باشد.

تشکیلات خودگردان در یک دوره زمانی خاصی بعد از انتفاضه دوم توانسته بود گروه‌های مبارز فلسطینی در کرانه باختری را به طرز محکمی مهار کند.

ساختار امنیتی که مدتی قبل‌تر در اردن از سوی افسران آمریکایی آموزش دیده بودند، جانشین نیروهای امنیتی‌ای شدند که به طرز سنتی از نیروهای فتح و ساف در بدنه تشکیلات خودگردان حضور داشتند و توانستند همکاری تنگاتنگی با سازمان‌های امنیتی اسرائیلی برقرار کنند.

این فعالیت برای اسرائیل چنان کارایی‌ای داشت که به اعتراف طرفداران ادامه حضور این تشکیلات، در حال حاضر نیز با وجود آنکه عملیات مبارزان فلسطینی در کرانه باختری به شکل روزانه انجام می‌شود اما همچنان به سطح و ضرباهنگ دوره انتفاضه دوم نرسیده است.

امروز دولت بایدن به دلایل مختلف داخلی و منطقه‌ای به دنبال زنده کردن مجدد این ساختار است.

این پیام‌ها به دست رهبران تشکیلات خودگردان هم رسیده است و برای نجات از انتقال پرونده‌شان به بایگانی تاریخ تکاپوی شدیدی را آغاز کرده‌اند، سخنان اشتیه درباره برنامه اصلاحات شامل مبارزه با جرم و جنایت و قانون‌گریزی، تقویت صلح و مکلف شدن کمیته مبارزه با فساد برای ارائه گزارش‌های دوره‌ای در مورد فعالیت‌هایش هم در این راستا قرار می‌گیرد.

منبع : خبرفوری

منبع خبر ( ) است و سایت خبری و خبرخوان نیوز فوری در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 19133 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989120208592  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت خبری و خبرخوان نیوز فوری مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت خبری و خبرخوان نیوز فوری در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!