به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تسنیم، علی جزینیزاده مدیرکل فرودگاههای استان کرمان با اشاره به اینکه استان کرمان یکی از پهناورترین استانهای کشور است و یکی از پهناورترین پهنهها و حوزههای هوانوردی کشور را داراست، اظهار داشت: ما با ۴ سایت راداری، ارتباطی و کمک ناوبری خارج از فرودگاههای استان یکی از پهنههای وسیع هوانوردی در کشور هستیم.
وی با بیان اینکه در پنج شهرستان کرمان، بم، جیرفت، سیرجان و رفسنجان فرودگاه فعال داریم که تعداد پروازهای برخی از فرودگاههای تابعه ما از برخی از مراکز استانها بیشتر است، گفت: مقاصد پرواز داخلی ما از مرکز استان به فرودگاههای تهران، مشهد، اهواز، شیراز، تبریز، اصفهان و کیش و مقاصد خارجی ما به فرودگاههای بغداد و نجف است.
مدیرکل فرودگاههای استان کرمان با اشاره به اینکه آمادگی پذیرش پروازها به صورت ۲۴ ساعته در تمامی فرودگاههای استان وجود دارد، افزود: هر ساعتی که درخواست پرواز وجود داشته باشد، امکانات آن از جمله ترمینال، سطوح پروازی و ظرفیت ترافیک خطوط هوایی وجود دارد و مشکل زیرساختی در فرودگاههای کرمان نداریم.
وی با بیان اینکه در حوزه ایمنی ناوبری در فرودگاههای استان، سیستمهای کمک ناوبری، ارتباطی و زیرسختهای هوانوردی در سطوح پروازی و بخشهای متعدد داریم، ادامه داد: به طور مرتب کنترلها و وارسی پروازی مربوطه انجام میشود و در این حوزه شرایط خوبی داریم.
جزینیزاده با اشاره به اینکه در فرودگاه جیرفت پروژه دیوار حفاظتی این فرودگاه در حال انجام است، بیان کرد: در فرودگاههای سیرجان و بم بهسازی سطوح پروازی نیاز بود که در فرودگاه بم همزمان با انجام پروازها این بهسازی در حال انجام است.
وی با بیان اینکه اواسط باند فرودگاه سیرجان به بهسازی نیاز داشت که بهسازی سطوح پروازی آن در حال انجام است، گفت: باند فرودگاه سیرجان از ۷ آبانماه به طور کامل در اختیار پیمانکار پروژه قرار گرفته است.
مدیرکل فرودگاههای استان کرمان با اشاره به اینکه در حال حاضر خطکشی این باند در حال انجام است، افزود: اعلام آمادگی به مسئولان استان و شهرستان و شرکت فرودگاههای کشور انجام شده تا به محض دریافت مجوزهای لازم از سوی هواپیمایی کشوری، بازگشایی مجدد فرودگاه سیرجان انجام شود.
وی با بیان اینکه بازگشایی این باند به صورت موقت است برای اینکه لایه آسفالت نهایی روی این باند هنوز انجام نشده است، گفت: انجام لایه آسفالت نهایی به شرایط خاص جوی از نظر درجه حرارت نیاز دارد که سال آینده برای مدتی دوباره این سطوح پروازی در اختیار پیمانکار قرار میگیرد.
جزینیزاده در پاسخ به این سوال که چرا سامانه راداری در فرودگاههای کرمان موجود نیست، بیان کرد: الزامی به نصب سامانه راداری در برخی از فرودگاههای با توجه به ترافیک فرودگاهی آن وجود ندارد و در حال حاضر کنترل پروازهای ورودی و خروجی طبق گزارش خلبان و دید کنترلر انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه ما دستگاه کمک ناوبری را هم در اختیار داریم که جهت و فاصله از فرودگاه را گزارش میدهد و با توجه به فاصله، ارتفاع و جهت پرواز، جدایی بین پروازها انجام میشود؛ نصب سامانه راداری در اختیار فرودگاههای کشور است که با توجه به محدودیتیهایی که به دلیل تحریمها داریم این سامانهها در برخی از فرودگاهها نصب خواهند شد.
مدیرکل فرودگاههای استان کرمان با بیان اینکه یکی از گلایههای مردم در ارتباط با خرید بلیت به مقاصد مختلف است و این موضوع یکی از معضلاتی که مردم در سطح کشور با آن مواجه هستند، ادامه داد: استان کرمان از نظر تعداد پرواز در رده دهم کشوری قرار داشت که با افزایش پروازها در سال ۱۴۰۲ رتبه استان از نظر تعداد پرواز به رتبه هشتم کشوری رسیده است.
وی با اشاره به اینکه قبلاً پروازهای کرمان هواپیماهای بزرگ ایرباس بودند که به دلایلی حذف و پروازهای کوچک جایگزین آنها شده است، بیان کرد: ما در فرودگاه کرمان آماده پذیرش پروازهای جدید و ورود شرکتهای جدید هواپیمایی به کرمان هستیم و مسئولان استان هم پیگیر هستند که افزایش ناوگان هوایی و ارائه سرویس به مسافران را داشته باشیم.
مدیرکل فرودگاههای استان کرمان با بیان اینکه کمبود بلیت در کرمان مشهود است و باید افزایش پرواز داشته باشیم، گفت: استاندار کرمان پیگیریهای زیادی در این حوزه داشتند و این پیگیریها همچنان ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه بازارسیاهی برای بلیتهای هواپیما در کرمان وجود ندارد و تقاضا زیاد است، افزود: البته شرکتهای هواپیمایی بخشی از صندلیهای پرواز را برای شرایط خاص نگه میدارند که این تعداد قبل از پرواز باز میشود.